Cortenový kvetináč hranatý 60x40 v.30 cm

Cortenový kvetináč hranatý 60x40 v.30 cm

EAN 8595635619472
Kód výrobcu SP9
PLU 37211
Skladová dostupnosť Skladom
Merná jednotka ks
cortenový oceľ

Tovar nie je dostupný

Popis produktu:

Cortenová oceľ získava svoju charakteristickú a nezameniteľnú hrdzavú farbu pôsobením poveternostných vplyvov do 3 rokov od inštalácie vo vonkajšom prostredí. Počas tejto doby sa na povrchu vytvorí tenká vrstva korózie, ktorá vďaka zloženiu tejto ocele zabraňuje ďalšej korózii a výrobok tak nevyžaduje žiadnu údržbu. V prípade inštalácie v interiéri však k vzniku patiny na povrchu dochádza veľmi pomaly alebo vôbec, v závislosti od podmienok.

Corten je materiál vyrobený zo zmesi kovov s unikátnym zložením. Corten si najskôr musí vytvoriť tenkú ochrannú vrstvu hrdze, ktorá po určitú dobu po kontakte s vodou ovplyvňuje zafarbenie vody a množstvo nečistôt (zvyškov hrdze).

Na rýchle a trvalé vytvorenie požadovaného povrchu a farby cortenu je ideálne používanie cortenových mís a iných prvkov tak, že sú každý deň vodou napúšťané a vypúšťané. Tým dochádza ku každodennej oxidácii povrchov, čo zrýchľuje koróziu. Najlepšie teda fungujú misy zvnútra vodou preplňované. Pokiaľ je voda privádzaná do cortenového vodného prvku zhora, odporúčame odvŕtanie primerane veľkej diery do dna, ktorou voda slabo odteká aj počas chodu čerpadla, ale po jeho vypnutí sa vďaka tomuto otvoru voda z cortenovej misy úplne stratí.

Nádoby z cortenovej ocele môžu byť využité ako nádoby na vodu, fontány, kvetináče na záhradu, či na dvor, poprípade dizajnové prvky, s využitím vlastnej fantázie.

Akonáhle sa vytvorí patričný povrch, tieto problémy sa už ďalej neobjavujú. Je teda nutné mať s týmto zaujímavým a odolným materiálom trochu trpezlivosti.

Rychlý kontakt

  • + 420 777 771 077
  • obchod@maxeuro.cz
  • prodejnamax
Najdete nás i na MALL.SK platba kartou